lördag 15 juni 2024

Invigning av Tobisviksbadet

Oj, vad vi är många som längtat efter den här dagen! Våra barn och unga, våra årsrika, familjer, semesterfirare, tävlingssimmare, motionssimmare, solbadare, bastubadare, trampolinhoppare och alla andra vattendjur, nu äntligen blir det bada av! Jag heter Charlotta Wasteson och är ordförande för Kultur- och fritidsnämnden och det är därför jag får äran att säga några ord en sådan här dag. 

Mycket är sig likt men ändå inte helt samma. Tobisviksbadet ligger vackert här vid havet och tallarna i viken. Nu har 50-metersbassängen fått exakta mått så att den är godkänd för simtävlingar. Vi är också glada över den nya fina startpallarna, hopp-plattformen, trampolinen, vattensprutan och fontänen. Något som vi från Kultur- och fritid är särskilt stolta över är att Tobisviksbadet nu är bättre tillgänglighetsanpassat - den högre vattennivån gör det lättare att ta sig i och ur bassängen och en bred trappa med ordentliga räcken. Vi har alltså bra grundfunktioner för simundervisning, motion, träning och tävling och dessutom utrymme för lek. 






Österlensim har de sista åren haft sin träningsverksamhet i Hammenhög på sommaren och vi är glada att vi nu åter kan erbjuda möjlighet till simträning på sommartid även i Simrishamn. Dessutom ska Korpen ha vattengympa här i sommar. Kommunens simskola startar i Hammenhög nu på måndag 17 juni och pågår i fyra veckor och i Tobisvik blir det simskola i augusti (tiderna släpps i slutet av juni). 

Även om vi idag firar en invigning av badet, så är vi många som vet att badet inte är helt nytt, utan både Hammenhögsbadet och Tobisviksbadet firar i år 60 år. Baden byggdes alltså 1964. Det ska naturligtvis också firas i sommar och bland annat företag och föreningar är inbjudna. Den 29 juni är Hammenhögsbadet först ut med att fira, med bl a hoppborg och musik. Detta är naturligtvis något som många vill gå på - faktum är att jag har hört att t o m en äkta sjöjungfru har hört av sig för att hon vill komma. Och den 27 juli firar vi jubileum på Tobisviksbadet. Mer om detta kommer i medierna och på vår hemsida. 

Då återstår bara att önska er ett härligt uppfriskande dopp och en riktigt skön sommar!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...