torsdag 19 maj 2016

Vattenfåglar ställs ut på Valfisken

 

Vattenfåglar ställs ut på Valfisken

 

fåglar

Särskolans elever har bland annat gjort skulpturer föreställande sothöna, kungsfiskare, svan och örn. Andra fåglar som som kommer att visas i utställningen på Valfisken är bland annat and, fiskmås, pingvin och flamingo.

Särskolan i Simrishamn ställer ut konstverk föreställande fåglar som lever nära och i vatten. Utställningen kommer att finnas i stadsbibliotekets foajé och pågå i två veckor, från den 23 maj till 4 juni. Utställningen är en del av en större utställning kring ämnet vatten som många av särskolans elever arbetat med under vårterminen.

Vattnets kretslopp gestaltat av årskurs 7-9.

Med vatten som utgångspunkt har eleverna sökt fakta, gjort studiebesök på vattenreningsverken strax utanför Simrishamn respektive på Kiviks musteri, åkt skridskor och pulka, badat i Ystad badhus, utfört olika former av experiment kring bland annat ytspänning och kapillärkraft, byggt slutna ekosystem och arbetat med film, estetiskt arbete, matlagning, sång och musik, med mera. Flera av skoldagarna har dessutom varit förlagda på Naturskolan Österlen i Kivik, där eleverna på plats kunnat undersöka livet vid och i Östersjön.

En del av elevernas arbeten kring temat presenterades i Österlengymnasiets bibliotek i samband med skolans kulturdag, tisdagen den 3/5. Under kvällen var sedan elevernas anhöriga inbjudna för att kunna ta del av utställningen.

Skulpturerna föreställande olika fågelarter som lever i vattenrika områden ställs just nu ut i Österlengymnasiets café, men flyttas som sagt till Stadsbiblioteket i Valfisken den 23 maj.

Vill du veta mer?

 

Vatten-tema på särskolan i Simrishamn

Här hittar du bilder från elevernas arbete kring vatten och vattenlevande fågelarter: https://flic.kr/s/aHskzZmfPJ

 

Naturskolan Österlen

Här hittar du fler bilder från Naturskolan Österlen:  https://flic.kr/s/aHskjErijQ

Här hittar du Särskolans blogg:  http://sarskolansimrishamn.blogspot.se/

 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...