onsdag 7 december 2016

Festlig invigning på Fredsdalsgatan 7

 

Festlig invigning på Fredsdalsgatan 7

Fredagen den 18 november hölls invigning av nya verksamheter på Fredsdalsgatan 7. Där finns nu Fredsdalsskolan, en helt ny skola som består av årskurs fyra till sex i skolområde Simrislund. Även särskolans låg- och mellanstadium har flyttat dit och i och med detta finns alla särskolans årskurser och skolformer samlade på en och samma adress.

Inbjudna till invigningen var elever på Fredsdalsskolan och särskolan åk 1-6, föräldrar, personal, tjänstemän, politiker och journalister. Christer Grankvist, barn- och utbildningsnämndens ordförande (S), och Ewa Kristensson, barn- och utbildningsförvaltningens chef, invigningstalade. Bandet klipptes tillsammans med Duru Guleç i årskurs 4.

fredsdalsskolan-ak-4a-matematik-19

Det bjöds på dryck och nybakta kanelbullar från Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Österlengymnasiet. Sedan visades besökarna runt av stolta elever, lärare och skolledare i de fräscha och anpassade lokalerna. Nu kunde besökarna få se det helt nya hemkunskapsköket och eleverna visade upp sina fina skolgårdar med mängder av olika lek- och träningsredskap som skapats för att inspirera elever att röra på sig och ha kul tillsammans.

På Fredsdalsgatan 7 finns nu alltså Österlengymnasiet, Fredsdalsskolan, Särskolan, Elevhälsan och Barn- och utbildningsförvaltningen.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...