onsdag 30 juli 2014

Visst vill vi lyckas med digitala verktyg

Det borde vara lättare att koncentrera sig på läsning på sommaren, men det är det inte. I alla fall inte för mig. Det är så mycket jag vill göra, så många människor jag vill träffa, så många vuxnas och barns viljor jag vill anpassa mig till och tiden blir snabbt minst lika uppstyckad som under läsåret.

Jag ska ändå ge mig på ett litet försök att läsa och sammanfatta John Steinbecks bok Lyckas med digitala medier (2013). Har du läst den och i så fall vad tyckte du om den? Vad tog du fasta på?

 Lyckas med digitala medier är en bok som jag varit sugen på att läsa sedan Steinbeck, i början av april 2014, föreläste för alla lärarna i Simrishamns kommun. Vill du veta mer om den föreläsningen, så ta en titt här: http://cwasteson.blogspot.se/2014/04/ett-tydligt-ledarskap-i-klassrummet.html

Precis som vid sin föreläsning i höstas så börjar Steinberg sin bok med att betona att hans eget främsta fokus är ledarskapet och undervisningskvaliteten och att hans förhoppning är att vi med hjälp av den här boken och några digitala verktyg ska bli skickligare på att leda och undervisa våra elever.

Vi får se vad som händer. Förväntningarna är i alla fall på topp. ;)


Jag har bestämt mig för att skriva på en iPad istället för en dator eller chromebook, och det funkar inget vidare. I alla fall inte via Bloggers (smidiga?) app. Om något krånglar och texten blir ful så är det svårt att rätta till. Att lägga in bilder är - om man är ett uns noga med resultatet - en mardröm.

Jag tar mig alltså an två utmaningar och inser att det kommer att göra mig mycket ödmjuk inför kollegor som uppgivet suckar över att 1) det är svårt att hinna läsa extra litteratur eller 2) det känns hopplöst att testa digitala verktyg när tekniken inte fungerar. Det tänker jag kan vara bra lärdomar att ta med sig till terminsstarten.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...