tisdag 20 januari 2015

Nova Academy överträffar förväntningarna

 

Nova Academy överträffar förväntningarna

I vår kommer vi att berätta lite extra om våra två gymnasieskolor i kommunen. Det är två mycket olika skolor med mycket spännande och bra på gång.

Vi börjar med att visa bilder och berätta om vårt nya teoretiska gymnasium, Nova Academy, som blivit så populärt att skolan snabbt fyllt sina studieplatser och redan till hösten (2015) startar ytterligare ett program med två profiler.

Nova Academy

Klicka på bilden eller på länken för att se fler bilder från Nova Academy:  BUF Simrishamn på Flickr

Fyllda studieplatser

Hösten 2014 startade Simrishamns kommun ett nytt teoretiskt gymnasium i nyrenoverade lokaler precis intill stadens resecentrum.  Man erbjöd 48 platser fördelade på estetiskt eller samhällsvetenskapligt program. Söktrycket blev stort.

Nu har man 56 elever i årskurs 1. Inga elever har slutat och kommunen har varit tvungen att tacka nej till flera elever som velat byta till Nova Academy.

Även höstens klasser ser ut att bli fulla. Det är naturligtvis väldigt glädjande, men det innebär också att det troligtvis inte går att byta till Nova Academy i efterhand. Elever som vill ha möjlighet att gå på Nova Academy, behöver alltså välja skolan i första hand.

Fler program och profiler

Nova Academy har i dagsläget ett estetiskt och ett samhällsvetenskapligt program med inriktning på teater och dans, information och kommunikation respektive fotboll. Från och med hösten 2015 startas också ett naturvetenskapligt program med två profiler.

Nova Academy är en teoretisk gymnasieskola. Det innebär att de elever som tar studenten vid Nova Academy får behörighet att söka vidare till högskolor och universitet.

Hösten 2015 erbjuder Nova Academy tre program och fyra olika profiler:

  1. estetiskt program med inriktning musik och programfördjupning i teater och dans: ”Performing Arts”,
  2. samhällsvetenskapligt program med inriktning medier, information och kommunikation: ”Digital Design” respektive ”Sports” och
  3. från och med ht 2015 naturvetenskapligt program med inriktning naturvetenskap  ”Science”.

Vad tycker eleverna?

Är du nyfiken på vad eleverna tycker om sin skola och vad de tror är orsaken till att den blivit så populär? Det kommer vi att skriva om i kommande inlägg här på Barn- och utbildningsförvaltningens blogg.

Vill du veta mer?

På Nova Academys webbplats kan du läsa mer om skolan:

Du kan också läsa flera elevers åsikter om skolan:

Via Nova Academys facebooksida kan du kontinuerligt följa vad som händer på Nova Academy:

På Skolverket kan du läsa mer om de olika gymnasieprogram som erbjuds på Nova Academy:

Här kan du hitta ännu fler bilder från Nova Academy:

_______________

Charlotta Wasteson för Barn- och utbildningsförvaltningen i Simrishamn

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...