fredag 26 oktober 2012

PLE versus LMS i en animerad film

Skillnaderna mellan en personlig lärmiljö (PLE) och mer traditionella lärplattformar (LMS) i stil med Blackboard och It´s learning beskrivs här i form av en dialog mellan en lärare och en elev:Jag gillar säkerheten i lärplattformen och tycker att den kan lämpa sig väl för insamling av redovisningar och för kommunikation kring omdömen och betyg, men själva lärandet vill jag ska ske mer öppet och tillgängligt för allmänheten. Kanske skulle man till och med kunna hävda att om eleverna ska få studiemedel så måste de också göra ett arbete, ett lärande, som de är beredda att dela med sig av?

Vilken arbetsmodell föredrar du?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag tittar in på din blogg lite då och då - jag tycker du är helt fantastisk! Vilken folkbildningsinsats du står för! Hälsningar från Frida Eliasson Gymnasium Skövde Västerhöjd

IngridJ sa...

Instämmer med Frida, din blogg är utmärkt fortbildning för alla verksamma lärare. Jag kollar din blogg då och då även som pensionär.

Jag har inte haft förmånen att testa lärplattform, men jag tror inte det på speciallösningar för skolan (även om det finns en trygghet i det)utan det öppna lärandet är att föredra.

Bra idé att dela med sig av ett arbete för att få studiemedel!

charlotta wasteson sa...

Tack för de vänliga orden! De gjorde mig jätteglad. Visst skriver jag mycket för min egen skull, för att utveckla mina tankar och spara länkar och material som jag tycker är intressant, men jag publicerar mina texter för att jag hoppas att fler ska kunna ha nytta av något av det. Kul att höra att det också kan vara så ibland! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...