onsdag 15 maj 2013

Lek och bli en bättre människa!

Sommaren 2010 var jag på en heldagsutbildning med Katrin Byréus på Kulturskolan i Simrishamn. Byréus ledde oss i hur man kan använda sig av värderingsövningar och forumspel. Vi prövade själva och fick massor av konkreta tips och råd. Och trots att de ämnen vi tog upp i övningarna ofta var allvarliga så ledde den lekfulla metoden att vi skrattade mycket!

Bild på Katrin Byréus, tagen på innergården till
hotell Svea i Simrishamn i samband med utbildningen.
Jag tror att vi skulle kunna skapa ännu mer välfungerande grupper och klasser genom att mer konsekvent använda oss av dessa verktyg. Värderingsövningarna är mycket användbara för att starta samtal där alla får prata och alla blir lyssnade på. Forumspelen är bra tillfällen att träna inlevelse, empati och mod!


Vill du veta mer om Katrin Byréus?

Katrin Byréus är lärare, dramapedagog, författare och handledare. 

Författare till bland annat Kreativa metoder för grupputveckling och handledning (Liber 2012), Du har huvudrollen i ditt liv (Liber 2010), Stormens öga - om självständighet och beroende (KSAN 1998) och Bella – för tjejgrupper (KSAN 2001).

Medförfattare i Risken finns – för killgrupper (FHI 1998) och Steget åk 4-6, 7-9 (FHI 1998), Styrka och mod – om barns skapande (Rädda Barnen 1998)Den demokratiska dialogen (bok och film, Kommentus 1999), Ta chansen – livskunskap för killar (Gleerups 2005), Leka lätt – 65 lekar för rörelse samspel (Ekelunds 2005 ), Drama - ledarskap som spelar roll (Studentlitteratur 2011).
Läs mer på www.byreus.com

1 kommentar:

Malin sa...

Jag har använt boken Du har huvudrollen i ditt liv jättemycket i undervisningen. Den är kanon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...