söndag 12 november 2023

Fritidsanläggningar och föreningsliv. KF i Simrishamn (del 2)

Som nybliven ordförande i Kultur- och fritidsnämnden har jag nu fått lära mig mer om kommunens anläggningar och samarbeten med olika föreningar. I samband med detta har jag fått träffa Ulrika Wedberg, Christian Magnusson, Jonas Ström, Ayam Shihab och Amanda Edgren och få en rundtur på Korsavadshallen. Både uppifrån och inifrån har vi fått se den del av byggnaden som varit och ska återuppstå som simhall. Man har kommit långt i rivningsarbetet och det är väldigt intressant att höra vad som händer härnäst. Det kommer att bli fint och det kommer att bli bra!

Något som man på förvaltningen är särskilt stolta och glada över är att anläggningen med ändringarna blir ordentligt tillgänglighetsanpassad. Dessutom förlängs bassängen tillräckligt många cm för att den ska kunna godkännas även i tävlingssammanhang.


Vi besökte även skjutbanan, bowlinghallen, maskinrummen och den delen av Korsavadshallen som fortfarande är i bruk och pratade om några av de åtgärder som behöver göras där.


(Upphandlingar och byggprocessen i övrigt är jag inte så insatt i utan den frågan ligger ffa på samhällsplaneringsnämnden och man kan läsa mer på kommunens hemsida.)


Vi är så klart alla bekymrade över att våra föreningar som normalt utnyttjar simbassängerna, bowlinghallen och skyttebanan står utan lokaler i Simrishamn så länge och vi försöker hjälpa till att lösa det så gott det går. Det är också en stor utmaning för vår personal att ha ett så stort byggprojekt i huset och gå på byggmöten och planera framåt och på samma gång fortsätta med vardagen: att driva sporthallen, gymnastiksalarna och servicen till utomhusverksamheterna på idrottsplatsen. Just nu är lokalerna endast öppna för besökare i samband med att man deltar i en aktivitet där, men målsättningen är att Korsavadshallen i framtiden åter ska bli en mer social plats där man kan mötas före och efter sina aktiviteter.


Ulrika, Amanda, Christian, Ayan och Jonas berättade om vilka varierade och spännande jobb de har på enheten "Anläggningar, fritid- och föreningsutveckling". Ena stunden kan de behöva göra vaktmästarsysslor och nästa stund sitter de i ett byggmöte eller planerar och genomför matlagning eller ridning med en grupp seniorer. Samtidigt som det är en utmaning, tycker vår personal att det är roligt att vara med i byggprocessen och uppbyggnaden av verksamheten och se hur vi allt mer närmar oss målet. Det är också roligt att samarbeta med våra närmare 400 olika föreningar i Simrishamns kommun. Tänk vad mycket initiativkraft och engagemang som finns i dem och vilken stor glädje och nytta de gör för våra invånare i kommunen!  

Det blev en mycket intressant eftermiddag och jag tackar för att jag fått se och höra mer om vad som händer i Kultur- och fritidsförvaltningen!

Här kommer några bilder från eftermiddagen:

Anders, Amanda, Christian, Jonas, Ayam och Ulrika.  





Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...