söndag 19 juni 2011

Skulle du också vilja lära dig mer om programmering?

Nu känner jag att jag kan en hel del om hur man kan använda Internet och skapa eget material med hjälp av färdiga mallar i WordPress, Blogger, Wikispaces, och så vidare. Det är dags för en ny utmaning.

En av mina duktiga småbröder har lovat att hjälpa mig genom att sätta ihop en liten programmeringskurs, för visst är det allmänbildning att kunna lite om kod?!

Kanske vill du hänga på? Det går utmärkt. Jag tänker nämligen använda min blogg för att dokumentera vad vi gör.

Vi börjar med en mjukstart genom att titta på följande filmer om programmet Processing:Filmerna är 11 till antalet och jag får erkänna att jag bara hunnit se hälften än så länge, men jag är på gång mellan blöjbyten, potträning, disk och tvätt.

Vad jag gillar med dem är att de är så grundläggande och systematiskt och pedagogiskt upplagda. De passar alltså mycket bra för nybörjare.Visst kan även jag bli lite rastlös av omsorgsfullheten, men jag inser att jag har nytta av att höra det flera gånger. Då kommer jag kanske ihåg momenten sedan när det är dags för mig att göra dem själv! ;-)

Här kan du ladda ner programmet Processing:  http://processing.org/download/ och här kan du hitta stöd om du gillar att jobba självständigt och/eller inte har en snäll lillebror (eller motsvarande) som kan hjälpa dig ;-)  http://processing.org/learning/.

3 kommentarer:

IngridJ sa...

Jag har kollat på de första filmerna, det går lite för långsamt fram,det tycker jag också. Det väcker gamla minnen av programmering i Basic och Pascal. Att skriva några få rader kod ... vänta ett ögonblick ... så funkar det, vilken kick!

Magisterstefan sa...

Jag har provat lite programmering från gymnasiet och framåt med långa mellanrum. Det är en fascinerande värld att få saker att hånda. Min kunskap blev bara rudimentär (typ hello world, javastarten för dom som provat) och jag vill prova mer för att det är kul med kod. Nördigt men lite så är det.
Kanske läge att prova detta då som du tipsar om. Jag skall iallafall följa dina framsteg och kanske haka på.

I senaste Filter (tidskrift) finns en lång artikel om en kille i Gbg som har programmeringen i blodet mer eller mindre. Jobbar på Spotify nu. Ägnade sig åt att ta spel och programmera om dom så att alla fick tillgång på alla plattformar. Läs gärna och bli inspirerad!

charlotta wasteson sa...

Tack för tipset och uppmuntran! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...