måndag 18 juli 2011

Det går inte att välja bort datoranvändning i skolan

I denna ca 20-minuter långa film tar Micke Gunnarsson upp flera vardagssituationer kring datoranvändning och skola och uppfostran på ett lite kul och tankeväckande sätt, men vilka vänder sig föreläsningen till? Blir de lärare som är lite skeptiska verkligen övertygade? Är det inte lite för klämmigt och för mycket "svart och vitt" och  "vi och dem", eller är det bara jag som känner att den passar bäst för redan frälsta?Tipset om filmen kommer från kursen Digital kompetens och lärande vid KTH. Ledningen till denna kurs har glädjande nog (vilket föredöme!) valt att lägga sina veckobrev öppna på nätet så att vem som helst kan följa dem. Du hittar kursbloggen här: http://digitalkompetens.blogspot.com/

2 kommentarer:

IngridJ sa...

Jag undrar också vilka föreläsaren vänder sig till? Inte min generation, det är jag övertygad om. Helt klart för klämmigt, för mycket snack och som du skriver "vi och dom".

Nej jag tror mer på att visa olika konkreta saker att ta in i undervisningen och få lärare att prova på och upptäcka att det inte är så svårt.

charlotta wasteson sa...

Jag tror också det är mer effektivt att visa konkreta exempel på enkla men bra saker som kan lyfta undervisningen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...