tisdag 25 oktober 2011

Elever i händelsernas mitt på Österlengymnasiet i Simrishamn

Andreas LiljeglimtPå vår nätverksträff med Learnit24 i Simrishamn, berättade och visade Andreas Liljeglimt, ämneslärare på Österlengymnasiet i Simrishamn, hur han använt sig av Wikispaces för att lägga upp en kurs i internationella relationer. När eleverna sedan skulle redovisa spelade de in nyhetssändningar och använde sig av green screen för att kunna klippa in bakgrundsbilder och på så vis placera sig själva mitt i händelsernas centrum. Andra moment på kursen var att eleverna skulle göra quiz med hjälp av PowerPoint och delta aktivt i diskussioner och seminarier.

Andreas Liljeglimt visade sitt kursmaterial och hur han tänkt när han byggt upp det och så fick vi se några av elevernas nyhetssändningar. Han berättade att en del elever  till en början oroat sig över hur läraren skulle kunna bedöma elevernas insatser i den här typen av redovisningar (inga traditionella prov), men att det gått fint och att eleverna uppfyllt kursmålen ovanligt väl (matrisen är hämtad från Liljeglimts kurssida och du hittar den i sin helhet här):

AA_-_kursmål.jpg

Här kan du se den instruktionsfilm som eleverna fick se när de skulle arbeta med Green Screen:Nog har Andreas Liljeglimt och Andrew Moseley glimten i ögat alltid och nog har Andreas Liljeglimt en poäng när han hävdar att man lär sig lättare och bättre när man har roligt!

Här kan du se Liljeglimts inspirerande kurssida:  http://liljeglimt.wikispaces.com/Fred+och+Konflikt.


Med så mycket förberedelsearbete, ett så spännande kursupplägg och fina resultat hoppas jag att han kommer att få tillfälle att köra kursen fler gånger medan hans material fortfarande känns rykande akuellt. Detta vill man att fler elever ska få ta del av!


PS. Jag ser att Andreas Liljeglimt ändrat lite på sina sidor så länkarna funkar inte riktigt bra längre, men här hittar du i alla fall hans wiki och nu är materialet ännu mer digert och inspirerande:  http://liljeglimt.wikispaces.com/.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...