torsdag 28 april 2011

Samhällsengagerade och handlingskraftiga gymnasieungdomar på Österlen

Några av arrangörerna vid demonstrationen för Österlengymnsiets framtidÖsterlengymnasiets elever visar stort samhällsengagemang och handlingskraft - ett föredöme för oss vuxna!

På Sveriges Radio P4 Kristianstad kan du höra hur eleverna på Österlengymnasiet kämpar för att få behålla sin gymnasieskola "Elever vill rädda kvar sitt gymnasium". Jag tycker att deras insats och deras engagemang är alldeles enastående. De som driver frågan starkast, är dessutom tvåor och treor på skolan, det vill säga de elever som har gått längst på skolan. De berörs inte själva så mycket av nedläggningsplanerna, men de har massor av egna erfarenheter från hur det är att gå på kommunens enda gymnasieskola. Tycker de att det är viktigt att gymnasiet finns kvar, så betyder det något! Även många före detta elever hör av sig till skolans elevråd och är upprörda och vill hjälpa till. Häftigt eller hur?!

Här har en elev som går i trean på skolan skrivit en debattartikel om nedläggningsplanerna: "Skärp er och ta ansvar för Österlengymnasiet!" (Ystads Allehanda, 26 april 2011): http://www.ystadsallehanda.se/tycktill/article1448462/Skarp-er-och-ta-ansvar-for-Osterlengymnasiet.html.

På Facebook kan du se vilka som kommer på elevernas demonstration i morgon: http://www.facebook.com/event.php?eid=205404589490371. Kom gärna du också! 


Här kan du läsa mer om elevernas kamp "Vi har tröttnat på att väljas bort!" (Ystads Allehanda, 27 april 2011): http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/article1452689/Vi-har-trottnat-pa-att-valjas-bort.html


Eleverna visar här att de både förstår och klarar att hantera såväl traditionella som sociala medier. De är välinformerade, engagerade och handlingskraftiga. De är helt enkelt goda förebilder för oss vuxna!


***

Jag skrev igår att om vi på Österlen fått de politiker vi förtjänar, så är vi inte mycket värda. I dag tänker jag: Om vi på något vis fått de elever vi förtjänar, då är vi värda vår vikt i guld!***Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...