söndag 8 maj 2011

Slaget är vunnet, men kriget är inte ännu över

Det verkar som om uppgörelsen om Simrishamns skolor som gjorts upp mellan majoriteten av partierna har spruckit. Vi får mer tid på oss att visa att vi är väl värda att bevaras och kan därmed pusta ut en smula. Läs mer om detta här:  http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/article1461955/Hela-skoluppgorelsen-tycks-spricka.html.

I dag ska jag läsa en bra bok och påta i trädgården. Kanske kan jag till och med släppa ner axlarna en smula och vara mindre frånvarande när mina barn försöker prata med mig? Kanske kan jag också vara mer fokuserad på nästa veckas lektioner?

En nyfunnen vän på skolan skrev att slaget är vunnet, men kriget är inte ännu över. Det tycker jag var en välfunnen formulering: vi har en lång kamp framför oss, men jag tror att vi har stor chans att lyckas. Eleverna har visat prov på ett stort engagemang och en fantastisk initiativkraft och kompetens. Skolledningen har tydligt visat att den vill skolan väl och gör sitt yttersta för att vår skola ska överleva och ändå kunna upprätthålla god kvalitet. Jag har massor av starka och kompetenta kollegor som är vana vid motvind, att kompromissa och kämpa på för att trots alla hinder försöka ge sina elever en bra utbildning. Vi är många som fortfarande både orkar och vill kämpa.

Nu gäller det bara att vi måste få vår BUN-chef Erik Lenne på vår sida. Han måste tro på oss, annars blir det väldigt svårt. Han måste vilja jobba med oss och inte mot oss. Han måste vilja ge oss en chans. Kommer han att göra det?

Så här såg det ut i december 2010: "Politiker ser ljusare på skolans framtid"  (en intressant artikel ur många perspektiv) http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/article1317118/Politiker-ser-ljusare-pa-skolans-framtid.html

Så här ser det ut i maj 2011: "Förvaltningschefen sågar sparpaketet": http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/article1461437/Forvaltningschefen-sagar-sparpaketet.html

Hur kommer det det att se ut i framtiden? 


***

Simrishamns invånare kommer att ha stora förväntningar på Erik Lenne den närmsta tiden. Vi kommer att kräva att han gör allt han kan för att skapa en öppen och god dialog med såväl politikerna och med sina anställda. Vi kommer att förvänta oss att han kämpar för att vi i kommunen ska kunna erbjuda en bra skola från förskola upp till och med gymnasium. Vi kommer att kräva att han stöttar sin personal och kommunens elever så att de får så goda förutsättningar som möjligt.

Simrishamns invånare kommer även att ha höga förväntningar på oss som arbetar i kommunens skolor och vi antar utmaningen: vi ska ta fasta på det som redan är bra och fortsätta att utveckla det som behöver förbättras.

***

Vi i Simrishamns kommun behöver vara ta väl hand om våra barn och ungdomar, något annat har vi inte råd med!


***

4 kommentarer:

Linn sa...

Bra jobbat!

charlotta wasteson sa...

Tack kära vän! Det är tur att det finns så många engagerade och kunniga kommuninvånare i Simrishamn! Tillsammans är vi starka!
Ska du till träffen på kth den 18 maj. Jag vill, men kan nog inte komma ifrån.

Linn sa...

Jag vill också dit!! Men som sagt det ligger mitt på dagen och jag kan inte ta ledigt:( Men sedan är det ju teachmeet coh teacheat(kopplat till konferensen Framtidens lärande som är sedan på torsdag, fredag) på kvällen, dit ska jag, inte du?

charlotta wasteson sa...

Jag skulle gärna vilja. Det är så många som jag skulle vilja träffa, men så vill jag ägna mig lite åt min familj och att vara föräldraledig med Clara och det är ju en lång resa för oss här ute på Österlen ... Kanske, men troligtvis inte ... men jag är himla sugen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...