Kajsa Bernhardsson från Hammarbyskolan i Västerås, berättade vid en nätverksträff på Väsby Nya gymnasium (26 jan 2012), hur hon och en kollega samarbetar kring Vikingatiden i en årskurs tre.
Bernardsson och hennes kollega har valt att använda verktyget One-note. I detta har de skapat en "bok" som ska fyllas med material om Vikingatiden. Boken delar lärarna med sina elever så att de kan läsa allt gemensamt material i den. Eleverna har dessutom fått vars ett lösenordsskyddat avsnitt i boken där han eller hon lägger in sina individuella arbeten.
Bernardsson tycker att One-note fungerar jättebra för att dela ut material, jobba med materialet, redovisa och ge respons, men säger att nästa gång ska hon inte använda sig av lösenord, för eleverna har svårt att komma ihåg dem (hon måste därför komma ihåg att alltid ha sin lista över lösenorden med sig) och filmer och ljudfiler innefattas ändå inte av skyddet. Det innebär att alla som har tillgång till boken om vikingatiden kan se filmerna där eleverna spelat in sig själva när de pratar och alla kan även se lärarens inspelade respons.
Trump och skumbad
14 timmar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar