söndag 18 juli 2010

Att dela med sig och få tillbaka

Det är roligt att dela med sig av sitt arbete. Har man tur kan någon annan få nytta av det man gjort och har man tur hittar man i gengäld material som andra varit generösa nog att lägga ut. Wikis, såsom till exempel Wikipedia, och Open Sourse, såsom till exempel Linux, är bra exempel på hur många personers kunskaper och färdigheter kan samlas och på hur sådana samarbeten kan glädja många.

Jag har påbörjat en länksida till mina elever: Fröken Wastesons länksida och jag har en blogg där jag samlar klassens uppgifter NV08 läser Svenska B och en där vi bloggar tillsammans Elever och lärare tipsar och diskuterar (men den har inte riktigt kommit igång). Dessutom har såväl eleverna som jag egna bloggar som vi använder i vårt skolarbete. (Min blogg heter Bollplanket.)

På så vis blir mitt och elevernas arbete inte bara synligt i skolan, utan även för vänner, syskon, föräldrar och utomstående. Fler kan ta del av materialet: få tips, råd och läsa elevers egna texter.

Jag har inte ännu lagt in några licenser på mina texter. Det har känts lite för märkvärdigt, men kanske är det nästa steg?

Vad tycker du?

Hur gör du?

1 kommentar:

SK sa...

Jag tänker att du går på den rätta vägen. Man måste ha ett digitalt sätt att kommunicera med elever och hennes föräldrar först och främst. Och de där verktygen du valde passar bra till.

MVH/Svetlana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...