lördag 24 mars 2012

På flickr kan du samla elevernas bilder

Ibland ger du kanske dina elever i uppgift att skapa egna bilder som de senare ska kunna använda i sina skolarbeten? Då kan ni behöva ett ställe att lagra bilderna på och det är en stor fördel om alla lätt kan komma åt bilderna när de behöver dem.

Samla era skolbilder på flickr så är det lättare att använda dem i skolarbeten!

Flickr är ett bra sådant ställe. Där kan ni sortera era bilder i så kallade "sets", lägga taggar på dem så att de blir sökbara och fundera över vilken licens ni vill lägga på dem. Väljer ni ingen särskild licens kommer bilderna automatiskt att innefattas av upphovsrätten (Copyright).

När bilderna väl ligger på flickr är de lätta att använda på nätet. Ni kan till exempel skapa bildspel och bädda in dem eller enskilda bilder på bloggar, wikis och google dokuments. Det går också lätt att sprida dem via twitter och facebook.

En liten kul detalj är att man kan lägga in rss-flödet till sina flickr-bilder som en widget på sin blogg. Jag har en sådan widget i kanten på mina kursbloggar, så att alla som går in på någon av bloggarna kan se elevernas nyaste bilder. På denna blogg har jag till höger en widget som plockar upp bilderna från mitt eget flickr-konto.

1 kommentar:

Jenny sa...

Hej!

Kan även varmt tipsa dig om http://Photago.com som är en ny tjänst för att samla foto från flera fotografer. Då skulle du kunna skapa ett specifikt album på nätet vid något speciellt tillfälle eller uppgift och så kan alla eleverna ladda upp foto själv till albumet, alla kan se alla foto och alla kan ladda ner fotona högupplöst.

Jag har själv jobbat med att ta fram tjänsten och försöker du sprida den så alla får veta hur användbar denna tjänst är för ex bröllop, fester, gruppresor eller att använda i skolvärlden.

mvh
Jenny Bengtsson
jenny@photago.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...