torsdag 19 augusti 2010

Distanskursberoende

Sudoko är säkert nyttig hjärngymnastik, men inget för mig. Istället har jag, på gott och ont, blivit beroende av distanskurser på Internet. Jag har börjat och kan inte sluta. Jag vill bara ha mer och mer, fler och fler!!!

Jag älskar utmaningarna, att försöka sätta sig in i nya saker och förstå dem, problemlösandet, diskussionerna, kurslitteraturen, inspirationen, tipsen, idéerna, responsen och den konstruktiva kritiken.

Jag lär mig massor och har kul på vägen!

Är jag en ensam knäppgök eller är detta på väg att bli att bli ett allmänt folknöje?!

Något som talar för att distanskurserna fyller ett frivilligt, men likväl viktigt, fortbildningsbehov är att jag har träffat massor av föräldralediga och yrkesarbetande kurskollegor på de distanskurser som jag gått. Det finnas alltså fler som finner nöje i att höja kompetensen!

Hur är det för dig? Kommer du att fortsätta läsa distanskurser?

5 kommentarer:

Linn sa...

Yes, se mitt senaste blogginlägg, har anmält mig till en kurs som jag tror blir jättekul Och, man får användning av sin blogg i den ;-)

SK sa...

Visst det! Bra sagt "kan inte sluta". Samma här. Jag vill också ha mera och mera och mera och mera kurser...

MVH/Svetlana

b eric g sa...

det är ju alltid bra när man hittar något som man inte kan sluta med, och det är kanske ännu mer givande om du känner detta inför kurser. jag har länge haft en dragning åt att titta på Tedtalks.com eller se/höra föreläsningar via internet, men aldrig förr tagit en kurs på distans. det är inte helt min kopp te, och jag känner att det är jobbigt med deadlines och så. jag vet inte om jag kommer att ta fler poäng på distans, men jag blir verkligen inspirerad av att ägna mig åt självstudier via nätet. kör hårt!

Lars Larsson sa...

Ja, håller helt med dig. Det finns så mycket spännande att lära. Ett nöje - absolut, utmaning - definitivt. Det är smidigt med distanskurs jämfört med en vanlig lektion som sällan fungerar med ett aktivt (arbets)liv.

Det är nog samtidigt bra att se till tidigare kurser och hitta en inriktning. Bättre med många studiepoäng i samma område än spridda skurar. Eller kanske inte, blandade karameller är en lyx man inte hinner på ett 3-4årigt program :)

cwasteson sa...

Spännande att läsa era kommentarer! Tack! Det är så här jag vill att bloggandet ska fungera - en chans till diskussioner!

Hur har du valt dina kurser Lars? Har det blivit ett och samma område (IKT?) eller har du unnat dig "gott och blandat"? ;-) Och hur har ni andra gjort? (Ett problem med blogginläggsdiskussioner - i jämförelse med forum - är att man inte på samma systematiska sätt återkommer till ett inlägg för att fortsätta diskussionen när fler har skrivit sina kommentarer, så det är väl stor risk att Lars eller någon av er andra inte ser min fråga ...)

Själv har jag främst läst kurser kring skrivande av olika typer av texter (facklitterärt såväl som skönlitterärt) och kring IKT i skolan - två fokus nära kopplade till mitt yrke som lärare i svenska och som lärare över huvud taget alltså ... Det skulle jag vilja fortsätta med, men jag är också väldigt sugen på att läsa mer retorik och så skulle jag gärna vilja gå något slags skrivpedagogisk utbildning ...

Den kursen som Linn tipsade om verkar väldigt innovativ och spännande. Jag oroar mig över att jag inte skulle fixa engelskan, men jag är oerhört nyfiken på kursen och skulle vilja se hur kursledarna/administratörerna fixar det praktiska - de verkar ha kommit på häftiga lösningar. Kanske är de något väldigt kraftfullt på spåren?!

Gadgeten innehöll ett fel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...