tisdag 1 mars 2011

Är det OK att dina barns NO-lärare tror på Skapelseberättelsen?

I Sydsvenskans söndagsbilaga läste jag en artikel av Anders Fagerström som fick mig att sätta morgonkaffet i vrångstrupen: "20 frågor till Stavros Louca". Här kommer avsnittet som jag framför allt reagerade på, Fagerström ställer frågan och Louca besvarar den:

"Vilken är vår tids största bluff?– Jag skulle vilja säga att det är evolutionsteorin, det finns alldeles för många lakuner i den för att jag skall kunna övertygas om att människan kommer från aporna. Jag tror på skapelsen. Men det betyder inte att jag är kreationist och tror att världen skapades för några tusen år sedan."
Ja, säkert borde jag hävda att var och en har rätt att bli salig på sin fason, men jag får erkänna att jag gärna vill att mina barns NO-lärare tror på evolutionsteorin.

Vad tycker du? 

Hur gärna vi än vill vara neutrala, så tror jag att vi lärare påverkas av våra föreställningar om världen. Därför skulle jag inte heller vilja att mina barn undervisades av en samhällskunskapslärare som inte ansåg att det demokratiska styrelseskicket är bäst.

Är det inskränkt av mig att tänka så? Hur resonerar du i sådana här frågor?

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...