tisdag 26 oktober 2010

Alla har rätt till digital kompetens

Redan i dag behöver vi digital kompetens för att klara oss i samhället. Vi förväntas ha e-postadresser, kunna skicka och ta emot brev och filer, hantera digitala bilder och filmer, söka information på nätet, sköta bankärenden via internetbanken med mera, med mera. Men hur ska vi lära oss allt detta? Och klarar alla av att göra det på egen hand?

I dag håller stiftelsen .SE ett "Upprop för digital delaktighet" i form av en konferens i Stockholm. Uppropet vill göra oss uppmärksamma på att alla medborgare behöver ha digital kompeten för att till fullo kunna delta i samhället. Man kommer också att diskutera hur man ska kunna sprida kunskaperna till en större del av befolkningen. Läs mer här: http://www.iis.se/evenemang/upprop-for-digital-delaktighet-25-okt-2010. Du kan välja mellan att delta på plats eller följa konferensen live via http://www.iis.se/. Vill du delta i diskussionerna på Twitter är taggen som används #digidel.

Dagarna efter, dvs. den 26-27 oktober, arrangeras Internetdagarna.. Här kan du läsa hela programmet och vilka delar av det som kommer att livesändas: http://www.internetdagarna.se/program/index/2010-10-26. Twittertaggen är då #ind10

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...