tisdag 2 november 2010

Känner du dig någonsin otillräcklig?

Bilden heter Self Portrait As A Stressed-Out Bride To Be och är hämtad från BrittneyBushs sida på Flickr CC (by, nc, nd).


Känner du dig ibland otillräcklig och otillfredsställd? 
Då är du inte ensam. 

Här kommer Gunder Anderssons dikt "Stress" (ur diktsamlingen Djävulen i Notre Dame, 1987) som kanske kan lindra din oro, eller i alla fall roa dig en stund. Tag dig tid gärna att läsa den med omsorg, för den är välformulerad och tänkvärd med alla sina motsägelser:

Jag hinner inte det jag ska, 
jag hinner inte det jag gör.
Jag gör det jag inte vill
men vill aldrig det jag hinner.
Jag måste inte det jag kan,
och önskar inte det jag får.
Hinner dock aldrig det jag måste, 
men bör inte göra det jag vill.
Jag ska inte det jag ska, 
men hoppas att allt ska ordna sig.

Ja, vi får väl försöka ha lite tillförsikt och våga hoppas att allting ordnar sig till slut! Även om livet är fullt av motsägelser kan det vara bra. Riktigt bra!

Eller vad säger du?

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Hej du!

Har varit totalt absorberad i mitt vanliga jobb och inte hunnit med den här roliga kursen på länge :(. Vad är det första jag ser när jag loggar in igen? Jo, den här fantastiskt tänkvärda dikten du har lagt upp! Kunde inte sagt det bättre själv!

Såg också ditt inlägg om PLENK. Verkar vara ett klockrent exempel på framtidens lärande. Tack för tips!

charlotta wasteson sa...

Hej Elisabeth!

Vad roligt att se dig igen! Hoppas att allt är bra med dig! :D

Hur går det med ditt projekt. Själv har jag en hel del kvar ... men jag har gjort en del av grovjobbet.

Linn sa...

Hej Charlotta. Jag plöjer igenom dina intressanta inlägg efter en period där livet utanför bloggsfären har dominerat mitt liv. Det här inlägget och bilden är ju så klockrent! Jag sitter just och funderar på hur jag ska kunna göra min informella fortbildning (läsa, skriva blogg, samla lärresurser)formell. Räknar du någonsin in ditt bloggande i din arbetstid?
Jag tror jag har en individuell fortbildningsplan som sitter i någon pärm någonstans på skolan. Inte står det något om vilka bloggar jag följer och vilka forum jag deltar i där.

charlotta wasteson sa...

Du har en viktig poäng där: vi borde tydliggöra för oss själva och för våra arbetsgivare vad vi gör och att det är en form av fortbildning (även om mycket av den till exempel inte ger högskolepoäng eller traditionella meriter). Fördelen med bloggen är att vårt arbete blir synligt och påtagligt, på ett helt annat sätt än tidigare (när vi inte publicerade våra reflektioner kring utbildning och lärande någonstans).

Gadgeten innehöll ett fel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...