lördag 20 november 2010

Viktigt med förebilder


UR:s sida Skolfront kan man läsa om världens tredje mest innovativa lärare: Anna Karlsson i Danderyd. Hon hävdar att något av det viktigaste i läraryrket är att se alla elever och tro på deras förmåga. För att lättare kunna inspirera och stötta sina elever filmar hon sina lektioner och har ett lärarkonto på FB:

"Jag filmar de flesta lektioner och lägger ut dem på skolans nätbaserade anteckningsbok. Där kan eleverna hitta lektionen och gå igenom den igen när de vill. Jag har också ett lärarkonto på Facebook där jag länkar till you tube-klipp och där eleverna kan ställa frågor till mig. /.../ Jag märker att elevernas stress minskar och många ställer hellre frågor på Facebook än i klassrummet."

3 kommentarer:

frknjohansson sa...

Ja, visst är det viktigt med förebilder. Skulle vara intressant att se någon lektion där Anna Karlsson undervisar. Undrar just hur hon löser bild och ljud.
Har noterat att man numera kan lyssna på dina inlägg. Spännande! JAg har nyss tartat blogg i en av mina klasser, och då jag har flera elever med läs- och skrivsvårigheter är det ju fantastiskt om de kan lyssna på inläggen. Ska snarast se till att ordna detta på deras blogg - och det borde kanske fler av oss bloggare göra!? Charlotta, DU är en förebild och jag låter mig inspireras av dig och din super-duper-blogg!

charlotta wasteson sa...

Tack för att du skriver kommentarer! Det är ju framför allt dem som gör det kul att blogga.

Utan dem blir det ingen tvåvägskommunikation och man känner sig ensam som blottar sina tankar utan att veta hur andra reagerar på dem.

charlotta wasteson sa...

Tyvärr är talsyntesen (i alla fall den kvinnliga gratisversionen) inte så bra. Har du testat den?

Man får nog ha rätt stora lässvårigheter för att tycka att det är lättare att lyssna än att läsa ... Säg gärna till om du träffar på andra gratisverktyg som du tycker är bättre. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...