måndag 22 november 2010

Testa allmänbildningen på NE.se

NE.se kan du hitta Kunskapsjakten. Där kan du och dina elever testa era kunskaper på färdiga allmänbildningstest. Jag har prövat lite och tycker att svårighetsgraden verkar lagom för högstadiet och gymnasiet, men även min 12-årige son tycker att det är jättekul. Vad tycker du?

Du och dina elever kan även skapa personligt utformade spel. Ni kan nämligen kombinera eller välja mellan tre olika svårighetsgrader: lätt, medel och/eller svår. Ni kan också styra över hur många frågor som ni vill lägga under respektive ämnesområde: "samhälle och geografi", "religion och historia", "kultur, nöje och fritid", "naturkunskap och teknik" och "sport". (Jag tycker till exempel att sportfrågorna är jättetråkiga och supersvåra, så jag är nöjd över att kunna välja bort dem. Det gör dessutom underverk för resultatet! ;-))

Ni kan också sporra varandra genom att skicka utmaningar.


Lycka till!

3 kommentarer:

Miia sa...

Tack för tipset! Har testat spela lite nu och kan tänka mig att använda med eleverna! Eller mina kompisar :)

Linn sa...

Det här var jättekul. Ska bokmärka och ha som sällskapsspel hemma i mörkret i adventstider. Men inte lär jag hamna på topplistan inte :) (kanske om man tar hela klassen till hjälp)

charlotta wasteson sa...

Det var en kul idé!
Man skulle kunna spela tillsammans med hela klassen som ett lag. Fram med en dator och en projektor och så kör man. Eleverna får tala rakt ut och läraren kryssar för det alternativ som klassen väljer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...