söndag 28 november 2010

NE Skola

NE Skola innebär att du har tillgång till de långa och mer utförliga versionerna av NE-artiklarna varje gång som du loggar in på NE. Förrutom encyklopedi-delen har du tillgång till en svensk resp engelsk ordbok, olika temapaket med material och uppgifter, läxhjälp, "fråga experten", kartor och olika former av kunskapstester och -spel.Många kommuner har den här tjänsten på skolan, men jag tror att det är först som eleverna (och lärarna) har tillgång till NE även hemifrån som NE på allvar kan ta upp kampen med Wikipedia.

I Simrishamn har vi ett kommunavtal med NE. Det innebär följande:

"Lärare och elever på skolor som omfattas av ett kommunavtal (eller friskolor med motsvarande avtal) kan teckna personliga konton utan extra kostnad. Den som har ett personligt konto får egna inloggningsuppgifter och kan komma åt NE.se/NE SKOLA överallt, även hemifrån."

Har ni kanske samma avtal i er kommun?

Gå i så fall in på NE Skola och skapa ditt personliga konto! http://www.ne.se/static/openschool/skapakonto.jsp

3 kommentarer:

Marianne sa...

Vad bra!
Innebär detta avtal att man även fritt får använda NEs bilder, filmer etc i undervisningen och för att skapa eget material? Jag har för mig att jag sett att det ska vara möjligt, men det kanske kräver ett annat avtal?

charlotta wasteson sa...

Man får väl använda det i undervisningen, det tar jag för givet. Man borde väl få använda det när man skapar eget undervisningsmaterial också, så länge man tydligt anger källan. Är det inte så?

Åsa Redin sa...

Det går jättebra att använda NE:s material i undervisning. Här kan man se precis vad som gäller: http://www.ne.se/static/help/upphovsratt.jsp. Ni vet väl också att ni kan skapa era undervisningsmaterial i form av läropaket hos oss på NE och dela med er till andra om ni vill?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...